Histamínová intolerancia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Povinný jedálníček pri histamínovej intolerancii.

Pri brázdení internetom ste si určite všetci všimli - takmer všade sú zoznamy toho, čo všetko je zakázané. Tomu venujem samozrejme samostatný článok, teraz by som radšej napísala, čo jesť môžeme. Samozrejme, toto je zoznam, ktorý som odskúšala sama na sebe a keďže priebeh choroby je vysoko individuálny, nesmie byť smerodatný. Pohánka Pšeno Jačmenné krúpy Amarant Kukuričná kaša, sucháre Ovos Maces Ryžové chlebíčky Špaldové chlebíčky Špaldové cestoviny (sú bezvaječné) Ryža Zemiaky Ryžová alebo pohánkový nápoj Zázvor (ak ho tolerujete) Pažítka Bylinkové čaje - napr. mäta, materina dúška, Jablko Hruška Cvikla Karfiol Brokolica Mrkva Cukina Uhorka Paprika Olivový olej Špaldová múka Pohánková múka Cícerová múka ak už pšenicu tak celozrnnú. Maslo Margarín Med, Cukor, Soľ Ak tolerujete, kľudne aj ďaľšie ovocie či zeleninu. U mňa sa osvedčilo aj kuracie mäso, ale len úplne čerstvé a od mäsiara. Zeleninu a ovocie odporúčam kupovať od osvedčených predajcov na trhu alebo v dobrom zelovoci - vyhýbať sa supermarketom!!! Pokiaľ neviete vydržať bez sladkého, môže byť biela čokoláda (ale len v malom množstve). Všetko musí byť čo najčerstvejšie, najprírodnejšie (málo umelých prísad, ak sa dá, tak žiadne). Na prvý pohľad sa zdá, že ten zoznam je krátky, ale tých potravín je oveľa viac, len treba skúsať a hlavne - na každého platí niečo iné. Dobrým receptom zdar!

Histamínová intolerancia | stály odkaz

Komentáre

  1. Potraviny
    Ahoj,

    myslím si, že ten jedálniček je úplne individuálny. Ja neodtolerujem ani amarant,zázvor, mätu, hrušku, brolkolicu, karfiol,cukinu, uhorku, pohánku, atď. Poznám ludí čo nemôžu kukuricu ani ryžu.
    Ohľadom stravy je veľmi ťažko radiť, každý musí vyskúšať, čo odtoleruje.
    publikované: 07.02.2012 12:38:05 | autor: bunty (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014